Mindfulness for par

På norsk sier vi «oppmerksomt nærvær» om minfulness, og hva er vel vakrere enn om vi legger oppmerksomheten på partner?

Sted: Majorstua
Pris: 1.200 kr (90 min)

Meditasjon og mindfulness for par

Mindfulness og meditasjon handler om mye mer enn å sitte stille med lukkede øyne. Det handler om å helt og fullt ta inn virkeligheten med alle sanser. Det handler om å gi vår fulle oppmerksomhet og samtidig rette blikket innover på hvordan vi har det fra øyeblikk til øyeblikk. Å se innover gjør noe med hvordan vi opplever kontakten med partner, og det gjør også at vi får forutsetninger til å kontakte partner på en annen måte.

I disse timene gjør vi klassiske mindfulnessøvelser, men tilpasset par. Dessuten bruker vi spesielle øvelser som ikke er standard for at dere skal få være sammen i meditativ bevissthet. Vi kan arbeide med blikk og berøring, og vi kan lære å sanse partners nærvær. Vi kan arbeide med hvordan vi uttrykker oss til partner og hvordan vi tar imot partners uttrykk.

par i seng, terapi og mindfulness

Hvem passer det for

Jeg legger opp det slik at det passer uansett dere aldri har prøvd å meditere eller om dere har en langvarig mindfulnesspraksis fra før. Det går også bra om bare en av dere har erfaring med mindfulness/meditasjon fra før av. Øvelsene vil mest sannsynlig være så forskjellig fra en helt vanlig mindfulness-praksis at begge stiller som nybegynnere. Dessuten handler jo mindfulness om å sanse, så det spiller ingen rolle om en av dere er «ekspert» fra tidligere, fordi det er jo egentlig ikke mulig å være ekspert eller utlært.

Hvordan fungerer det?

 • Dere forteller litt om dere selv når dere bestiller.
 • Jeg lager en tentativ plan for vår time på bakgrunn av bestillingen.
 • Vi begynner alltid med en meget enkel øvelse i nærvær. Det kan være en kroppsskanning (å kjenne hvordan det føles i forskjellige kroppsdeler – dette er en grunnøvelse i mindfulness), men dere gjør det kanskje i omfavnelse, gjennom å lene dere mot hverandre eller gjennom å holde hverandres hender.
 • På bakgrunn av hva dere har fortalt og hvordan dere reagerer på øvelsene går vi videre. Noen ganger lar jeg dere reflektere over øvelsene, som i parterapi, og andre ganger reflekterer vi sammen alle tre. Men husk at dette handler mer om oppdagelse av deg selv, din partner og dere som par, enn at det er parterapi.
 • Om det er ønskelig kommer jeg med forslag på hvordan dere kan legge opp en praksis med øvelser både alene og sammen. Men det er helt greit å bare bruke vårt møte for at dere skal få en god opplevelse uten oppfølging. Om dere velger regelmessig undervisning har jeg mange lydfiler med tradisjonelle mindfulnessøvelser, og jeg vil etter hvert lage lydfiler med øvelser for par.
 • I løpet av timen spør jeg dere om hvordan det går. Jeg vil oppfordre dere til å være åpne og fortelle om dere er i ferd med å komme ut av komfortsonen.
parterapeut magnus andersson, oslo

Magnus Andersson, meditasjonslærer

Jeg er meditasjonslærer og driver Meditasjon for alle (www.meditasjon-oslo.no). Jeg holder regelmessig mindfulnesskurs og jeg har hatt flere kurs med spesielt fokus på relasjoner. Jeg har hatt en daglig meditasjonspraksis i mer enn et tiår og jeg har også tatt en 14 måneder lang utdanning som mindfulnesslærer (deltid, men med forventet daglig praksis). Meditasjonen har lært meg at nærværet aldri er lenger vekk enn et åndedrett. For meg er det viktig at meditasjon ikke bare er noe jeg gjør alene, men det er noe jeg tar med meg i alle menneskemøter. Meditasjonen hjelper meg også til å sanse hvert våkent øyeblikk enda mer intenst.

Ved siden av erfaringene med meditasjonsundervisning har jeg møtt tusener av par som tangolærer og jeg møter både par og individer i min praksis som gestaltterapeut.

Priser

Første gang må du bestille 90 min. Deretter kan vi ha timer på 60 minutter.

 • 90 min, mandag-fredag 1.200 kr

  Mandag-torsdag (begynne senest kl. 17.30). Fredag (begynne senest kl. 16.30)

 • 90 min, mandag-torsdag (kveld), fredag (dag), lørdag (dag) 1.500 kr

  Mandag-torsdag (begynne fra kl. 17.45), fredag (begynne fra kl. 16.45), lørdag (begynne senest kl. 15)

 • 90 min, lørdag ettermiddag, søndag 1.800 kr

  Lørdag (begynne fra kl. 15.15). Søndag (hele dagen)

 • 60 min, mandag-fredag 800 kr

  Mandag-torsdag (begynne senest kl. 17.30). Fredag (begynne senest kl. 16.30)

 • 60 min, mandag-torsdag (kveld), fredag (dag), lørdag (dag) 1.000 kr

  Mandag-torsdag (begynne fra kl. 17.45), fredag (begynne fra kl. 16.45), lørdag (begynne senest kl. 15)

 • 60 min, lørdag ettermiddag, søndag 1.200 kr

  Lørdag (begynne fra kl. 15.15). Søndag (hele dagen)

Bestill mindfulness for par

Send mail til hjelp@parterapioslo.no

Kom med forslag på tider dere kan.

Dere kan eventuelt fortelle noe om ønsker og/eller tidligere erfaring av mindfulness/meditasjon.

Jeg svarer raskt.

Hva meditasjonselevene sier om undervisningen

Flott! Veldig bra! Dette fungerer fra første instruks.

– Kristen, vice president i risk management

Jeg syns du er en fantastisk lærer og gruppeleder. Jeg får masse ut av hver eneste kurskveld. Nøkkelen for meg er at du på en flott måte kombinerer det å formidle kunnskap, dele engasjement og egne erfaringer gjennom praksis og bruke de medmenneskelige kvalitetene du har. Det gjør at du ikke bare snakker til hodene våre, men møter oss på flere plan og som hele mennesker.

– Forlagsredaktør, 49 år

Du, Magnus er en strålende kursleder og fasilitator. Du er suveren på å gi verdifulle perspektiver til våre erfaringer og sette det vi bidrar med inn i en ramme som handler om mindfulness. Du har en veldig behagelig fremtoning, er full av visdom og kjærlighet og deler av deg selv og dine erfaringer. Ikke minst er det tydelig at du lever ut eller i det du snakker om på kurset, du er virkelig til stede. Du evner å skape trygghet og et fortrolig rom som åpner for at vi kan dele av oss selv, og bare innenfor de rammene som vi selv er komfortable med. Du har også en veldig fin måte å lede oss igjennom meditasjonene på, og bare å høre stemmen din på lydfilene setter meg i en meditativ tilstand. 🙂

– Ine, Seniorkonsulent

Jeg synes du på en fin og lærerik måte evner gang på gang å ta i mot fra gruppen, kna det og omformulere det som ble sagt slik at det ga ny og dypere mening. Jeg opplever deg som tilstedeværende og behagelig. Du ser og hører alle i gruppen. Gir alle plass og gir av deg selv.

– Konsulent, 35 år

Jeg opplevde en veldig tilstedeværelse fra deg. Og det i seg selv er fantastisk frigjørende og helende. Jeg opplevde aksept, ro og et oppriktig ønske fra din side om å hjelpe. Og en unik evne til å se utfordringen uten å analysere den i stykker. Det var befriende enkelt og det er noe av det som er så fantastisk. Du har så mange sterke sider! Noe av det jeg kan nevne: tilstedeværende, lyttende, spørrende. Inspirerende. Du kan både «føre og bli ført»; lytte og prate, ta styring og la deg bli ført av sted. (ref. Tango). Denne sensitiviteten og samspillet med den andre er fantastisk å ha med seg i rollen som terapeut. I tillegg er du ekspressiv; du uttrykker deg både verbalt og med kroppsspråk – noe som gjør det lett å forstå det du forklarer. Det mest interessante er effekten jeg har hatt i etterkant. Jeg føler meg så veldig rolig, harmonisk og avslappet. Dette er virkelig massasje for tankene og følelsene! Etter behandling og samtale med deg i går, har jeg vært som i en rolig ekstase. Fremdeles! Det er fantastisk og jeg har virkelig troen på deg og det du driver med! Tusen takk til deg for fantastisk opplevelse og verktøy som gjør at livet blir enklere og mer levende!

– Psykologistudent som jobbet flere år i næringslivet

Jeg har hatt erfaring å jobbe sammen med Magnus flere ganger der han bruker øvelser for å forankre kursdeltagerne i her-og-nå, og resultatene har vært forbløffende. Jeg har sett forsiktige personer stå foran en gruppe med autoritet som en råbarket leder, jeg har vært vitne til dype menneskemøter hvor ordene bli overflødige, og jeg har hørt kursdeltagere si at de ikke lenger skjønner hva prestasjonsangst skal være bra for.Magnus har dessuten en varm utstråling som gjør at det er enkelt å føle seg trygg sammen med ham. Hans aller største styrke er hans skarpe hode. Han skjønner rett og slett ”strukturen” til nærværet – noe han har brukt år til å lære å kjenne bedre gjennom sin meditasjonspraksis. Han har derfor en sterk evne til å se hvor den enkelte kursdeltageren befinner seg, og han kan gi dem de mest passende øvelsene slik at de får verktøy til å finne trygghet og nærvær i seg selv – selv om det stormer på og rundt dansegulvet eller i livet.

– Anne Marit Ligaard, landets vakreste tangodanser på inn- og utsiden. Hun har jobbet sammen med Magnus i syv år.

Tack för den otroligt fina kursen (...) Hoppas få lära mig mer för det var beroendeframkallande.

– Eva, pensionär och tidigare banktjänsteman

When I made the appointment with you I wanted to address an on-going problem I had with my knee which does not have any medical reason for being painful. I found the technique you used very useful for addressing a root cause to my current behaviours and feelings about various things. It really made me think and I hope to experience positive changes as a result.I found you very professional and patient, I instantly felt comfortable working with you and able to open up about my personal feelings and experiences. Thanks

– Kate Young, NLP Practitioner, Life Coach, Hypnotherapist and Hypnobirth Practitioner