Tau (shibari/kinbaku)

Bind partneren din. Det finnes mange flere nyanser av kink enn femti grå nyanser. Tau kan brukes til alt fra meditasjon til hard bdsm.

Sted: Sentralt i Oslo
Pris: 1.200 kr (90 min)

kvinne bundet med tau/shibari/kinbakuKremt… Hva skal man si? Det finnes mye kunnskap om tau, om hvordan man binder i en relasjon, og det finnes et miljø der mennesker treffes for å bytte erfaringer. Men du som leser dette har kanskje mer lyst til å gjøre det helt alene med partner.

For noen handler det om å gi slipp på og å ta kontroll. Det handler uansett om tillitt og nærhet. Noen i miljøet sier at det overhodet ikke handler om bdsm, men mange bruker det nettopp i en slik sammenheng. Dere kan velge å lære uansett hva dere skal bruke det til (så lenge det skjer innen lovens rammer og på en respektfull måte).

Har dere prøvd å binde med tau har dere kanskje oppdaget at det ikke er så enkelt. Knuter løsner, tauene sitter lett ujevnt og kanskje blodsirkulasjonen stopper opp også. I privatundervisningen lærer dere noen grunnleggende prinsipper som kan brukes for å utvikle mer avanserte bindinger. Undervisningen tar dessuten opp ting du trenger å vite om sikkerhet. Uhell skjer nemlig ganske enkelt. Du kan unnvike mye med sunn fornuft, men undervisningen peker også på steder på kroppen der nerver ligger eksponert, og lærer deg enkle tester der du sjekker om et tau ligger feil.

Shibari og kinbaku

I miljøet er frontene steile og mange mener at har den beste og mest riktige forståelsen av hva tau handler om. Ordet flest kjenner er «shibari». Det er japansk og betyr «å binde dekorativt». Kinbaku betyr «hard binding». Vi tar ikke stilling her til om den ene er bedre enn den andre.

Hva du lærer

Du lærer noen grunnleggende knuter og mønstre som dere kan bruke for å videreutvikle og lage mer intrikate bindinger med. Men det aller viktigste er at vi ser på tau i et relasjonelt perspektiv. Hva skjer med den som binder og den som blir bundet når en person gradvis mister bevegelsesfriheten? Lærerens viktigste funksjon er å guide dere dithen der dere kan få en god stund sammen.

Hvordan

  • Dere bestemmer selv hvor mye klær dere har på, men i utgangspunktet er dere fullt påkledte. Det finnes imidlertid fordeler med å binde på naken hud (tauet sitter bedre med friksjonen mot huden, og mange liker også følelsen av tau på hud).
  • Begge kan lære begge rollene eller dere kan la kun én lære å binde. Det vil være mer teknisk krevende for den som binder, men vi prøver å legge opp undervisningen slik at det er meningsfullt for begge.
  • Menn kan binde på kvinner, kvinner på menn, menn på menn, og kvinner på kvinner.
  • Dere velger selv om instruktøren får lov til å vise på den som skal bli bundet eller om all instruksjon skjer verbalt og at instruktøren viser ting på sine egne ben eller på en stol. Det aller viktigste er at dere skal kunne føle dere trygge i situasjonen.
  • Deres instruktør har også parterapeutisk erfaring. Vi kan legge opp undervisningen rent teknisk eller gi mer eller mindre plass for deres forventninger, deres tanker om tillit og generelle samtaler om deres relasjon.
  • Dere må bestille minst 90 min første gang. Deretter er det opp til dere og hva dere ønsker å få ut av undervisningen. Dere trenger selvfølgelig ikke å forplikte dere til flere timer.
  • Dere kan bruke instruktørens tau.

Hvem passer det for?

Dette er for dere som er trygge på hverandre, og det er en selvfølge at begge må være interesserte i denne typen lek.

Instruktøren

Norge er et lite land og instruktøren ønsker å være anonym. Instruktøren er mann og har bundet i flere år. Vi ønsker etter hvert å bruke flere instruktører.

Priser

NB! Dere må bestille 90 min første gang.

  • 60 min 800 kr
  • 90 min 1.200 kr

Bestill undervisning i tau (shibari/kinbaku)

Send mail til hjelp@parterapioslo.no

Kom med forslag på tider dere kan.