Tango for par

Lær den mest intime av alle danser. Tango handler om tillit, nærhet, å se å bli sett, og det er like gøy som det er dypt.

Sted: Majorstua
Pris: 8 timer helgekurs, 2×1300 kr (2×1400 fra høsten 2014)

Dette er et tilbud fra danseskolen TangoTango. Vi holder helgekurs 3-5 ganger i semestret.
tangodansere som er parterapeuter

Vi har holdt hundrevis av tangokurs, vi blir aldri lei av det. For oss er tango det en vakker måte å møte mennesker der de er sitt mest lekne og sårbare selv.

Sammen har vi utviklet en pedagogikk som legger vekt på det relasjonelle ved tango. Vel, alle som underviser tango sier at de underviser relasjonelt, men vi vil påstå at vår undervisning har en ekstra dimensjon av dette. Sjekk hva våre elever sier i bunnen av siden så tror jeg du skjønner at det kanskje stemmer.

Dessuten er det viktig for oss å gjøre dansen enkel. Altfor mange tenker at den er uhyrlig vanskelig, og særlig menn tenker dette, men vi gjør alt vi kan for å avkode dansen i enkle øvelser som alle kan beherske.

Hvordan fungerer det?

  • Dette er et tilbud om intensive helgekurs (2×4 timer, lørdag og søndag).
  • Dere bestemmer selv om dere bytter partner eller ikke på kurset. For å bli gode dansere anbefaler vi å bytte, og det kan være spennende fra et relasjonelt perspektiv også å prøve sine grenser og ferdigheter med andre. Men dette avgjør dere helt og fullt selv.
  • www.tangotango.no svarer vi på mange flere spørsmål. Eller så spør du direkte.

Hvem passer det for?

Absolutt alle kan danse tango. I vår undervisning fokuserer vi på sansing, lytting og nærvær, og det er jo ikke noe du kan mislykkes med. Særlig menn (eller de som skal føre, og det kan godt være kvinnen uansett om dere er heterofile eller homofile) pleier å være redde for dansen, men vi har altså et tiår med erfaring på å trygge menn og å gjøre dansen enkel for dem.

Anne Marit Ligaard og Magnus Andersson, tangodansere

Vi har undervist tango i over ti år i regi av tangoskolen TangoTango (www.tangotango.no). Vi er begge psykoterapeuter, og det var faktisk tango som førte oss inn på den veien. Tango åpner opp for vakre menneskemøter og vi ønsket begge å få være mer sammen i de vakre og ofte sårbare menneskemøtene som tango legger til rette for. Derfor ble Anne Marit psykodramaterapeut (www.psykoterapistjordal.no)og Magnus er gestaltterapeut (www.gestaltterapeutoslo.no).

Du kan lese mer om oss her: https://www.tangotango.no/om-oss/

parterapi er lekfullt, to mennesker som leker

Priser

 

  • Helgekurs, 2x4 timer (lørdag og søndag) 1300 kr

    Mandag-torsdag (begynne senest kl. 17.30). Fredag (begynne senest kl. 16.30)

Hva TangoTangos elever syns om undervisningen

Jeg lærer så mye om både dans, musikk, kommunikasjon mellom mennesker, meg selv og mine reaksjoner i kommunikasjonen, i rommet mellom mennesker og musikk. Mens jeg var på kurset går jeg nok i en slags intens, fokusert konsentrasjons-boble der det å uttrykke med ord det jeg opplever og kjenner ikke helt får plass. Ikke synes jeg det er helt enkelt å fatte det i ord heller men, jeg setter umåtelig stor pris på denne opplevelsen kurset med dere har gitt meg.

– Susanne

Dere har en helt magisk tilstedeværelse og ro og utstråling, både som danselærere og dansere. Det smitter over og er godt å se på, langt inn i sjelen! Jeg bruker dans til å overleve og å glemme, samt for rekreasjon og terapi – denne helgen gav meg så mye mer enn jeg klarer å forklare. Tusen takk!

– Karianne

Tusen takk for et fantastisk nybegynnerkurs i tango i helgen! Selv vi som egentlig er stive og ubevegelige akademikere med stort kontrollbehov koste vi oss veldig. Dere er virkelig herlige mennesker med en entusiasme som smitter! Jeg har vært på mange ulike typer kurs, men sjelden møtt noen som så fort har klart å lage en så god og trygg stemning for læring! Og jeg har alltid følt meg som en døvstum Hellen Keller i forhold til rytmer og dans. Med deres «språk» kunne jeg iallefall tilnærme meg uten å få helt fnatt. Det var herlig! Tusen takk!

– Maria

Lærerikt, spennende, hyggelig, kjekt og godt for parforholdet. Hva mer kan vi forlange?

– Åge

Anne Marit og Magnus er enestående som dansepedagoger. De er de beste, koseligste og varmeste tangoinstruktørene jeg har hatt. De skaper en så trygg og god atmosfære på sine kurs at man bare blir forelsket i tangoen.

– Nina

Det blir nesten litt floskelpreget å takke for kursene jeg er så heldig å få gå med dere om igjen og om igjen. Men jeg har altså igjen hatt en fantastisk helg med tango på flere nivåer. Jeg synes jeg har tatt noen riktig lange steg i retning av å bli en bedre tangodanser siden jeg gikk på mitt første med dere i høst. Selvsagt har det med kunnskapen dere øser av, men vel så mye den trygge og lekne rammen dere legger tilrette for. Den passer i hvert fall meg perfekt Jeg lærer, leker og tøyser. På grunnkurset i helgen begynte jeg også å føle.

– Morten

Jeg ville bare si at det dere gjør i undervisningen og demonstrasjonen er i verdensklasse. Jeg vet ikke mye om tango, men jeg har danset aktivt og tatt mange kurs hos noen av verdens beste instruktører og dansere i andre danser. Så jeg vet hva jeg snakker om. Det dere gjør pedagogisk er enestående. Dere burde være verdenskjent.

– Memduh