parterapi i oslo, logo, med aktiviteter og kurs
føtter symboliserer parterapi kurs i oslo

Eksklusiv høst for par – utvikling og parterapi

Dato: 9/9 – 2/12, 2019
Varighet: Fire kvelder (9/9, 7/10, 4/11, 2/12). Kl. 18-21.
Pris: 4.000/person (prisen inkluderer middag med flere retter hver gang, vi er to kursledere og dere er kun fire par)
Sted: Majorstua. Hjemme hos Magnus

Bli med Anne Marit Ligaard (psykodramaterapeut) og Magnus Andersson (gestaltterapeut) på et eksklusivt par-terapikurs der dere blir fire par. Vi er to terapeuter. Sammen treffes vi fire kvelder for å spise middag med flere retter, gjøre par-terapeutiske øvelser, dele opplevelser og oppdagelser og utfordre oss selv med bevegelse og oppmerksomt nærvær. Dere får også noen hjemmeoppgaver for å inspireres til videre utvikling og ivaretakelse av parforholdet deres.

Vårt aller viktigste mål er å gi dere en god opplevelse. Vi ser kurset mer som lek og oppdagelse enn som et tradisjonelt par-terapikurs. Vi ønsker at kurskveldene skal være et kjærkomment avbrekk fra hverdagen. Vi ønsker at dere skal bli mer klar over hvilke ressurser som allerede ligger i deres relasjon. Vi ønsker å utfordre dere passelig opp mot komfortsonens grenser, i utfordringer dere kan stå i sammen. Og vi ønsker til slutt å gi dere verktøy og innsikter dere kan bruke i hverdagen for å komme nærmere hverandre, dele opplevelser og kommunisere bedre.

Hvordan fungerer det

  • Dere kommer til oss på ettermiddagen, kanskje rett etter jobb, og dere kommer til dekket bord og en sunn og god middag med flere retter. Vi spiser sammen en liten time, blir kjent, og etter hvert går vi over til faglig innhold.
  • Etterpå gjør vi noen enkle øvelser der formålet er at dere bare skal få ha det behagelige en liten stund. Det kan være at vi masserer hverandre eller gjør enkle meditasjonsøvelser for par (vi forklarer lenger ned hva dette kan være).
  • Hvert møte har et tema. Vi gir en liten innledning, gjør øvelser og deler innsikter sammen.
  • Mellom treffene får dere noen oppgaver. Disse skal ikke tynge hverdager som sikkert er ganske fulle. De er korte og enkle og skal lede til innsikter og muligheter til å komme hverandre nærmere.

Temaer

Kveldene er løst sentrert rundt fire temaer:

Parets ressurser: Hva gjør dere bra sammen. Vi bruker blant annet kjærlighetsspråkene fra Gary Chapman.

Å romme partner: Ifølge guruen innen parterapi, John Gottman, er dette et så viktig prinsipp at det definerer det vellykkede paret. Om man omvendt ikke kan se og være på plass for partner er det den sterkeste indikasjonen på at relasjonen ikke vil fungere.

Å gjenkjenne en krangel: Ofte når man kommer inn i en krangel vet man jo ikke helt hvordan det begynte. Og som oftest er krangelen partners feil, ikke din. Vi tar opp hvilke triggere dere har. Vi snakker om å være i opplevelsen av hva partner sier, men vente med å reagere. Vi snakker om hva dere kan gjøre både for å eskalere og for å de-eskalere.

Non-verbal kommunikasjon: Dette blir en kveld med lek og moro. Vi snakker sammen med enkle tangoprinsipper, vi prøver å speile partners kroppsspråk, vi prøver å gestalte ulike følelser, vi berører hverandre, klemmer, gjør grimaser og sikkert mye annet rart også.

Om maten

Kom til dekket bord. Slapp av rett etter jobb. Vi har som mål å servere noe som er godt nok til at dere får en god opplevelse sammen.

Vår store pasjon er mat, og vi legger store deler av sparepengene våre på å spise på restauranter vi egentlig ikke har råd til. Vi kan ikke love å lage mat med håndverket til stjernekokkene, men vi legger stor vekt på å finne gode, sunne og delvis eksklusive råvarer. På menyen står eksempelvis langtidsbakt laks på 42 grader, ceviche servert på himalayasaltsten, braisert oksekjake, langtidstørrhengt côte de boeuf, mye friske grønnsaker og hjemmelagd sjokolade.

Maten vil være lavkarbo/paleo. Maten har i utgangspunktet lite gluten og laktose i seg. Er det allergikere på kurset vil vi holde oss helt unna.

Spør oss om du har allergier. Vegetariske tilpasninger vil være meget enkle.

Terapeutene/kurslederne

Anne Marit og Magnus har møtt tusener av par gjennom sin tangoundervisning, og de siste årene også som terapeuter (psykodrama og gestaltterapi). De brenner for å arbeide med par og har brukt sin kompetanse til å lage et litt annerledes relasjonskurs. I den samlede kunnskapsporteføljen finner du også en omfattende mindfulnessutdanning, en doktorgrad, et par hovedfag, mye musikkutdanning, en pilates-utdanning, og mye annet.

Påmelding

Send oss en e-post: hjelp@parterapioslo.no