parterapi i oslo, logo, med aktiviteter og kurs

Det eneste afrodisiakumet som alltid virker

Det finnes noe du kan gjøre for din partner som alltid stimulerer kjønnsdriften. Det handler imidlertid ikke om tingen som sådan, men om intensjonene bak.
østers som afrodisiakum

Østers, sjokolade, rødvin og jordbær, alle skal visstnok stimulere kjønnsdriften. Men jeg kjenner til mer enn én som ikke kan fordra østers. Dersom det finnes forskning på disse substansenes effekt på din eller din partners libido må du huske at forskningen opererer på et gruppenivå. Det nytter altså ikke noe særlig å gi rødvin til et avholdsmenneske eller østers til noen som bare syns det smaker ekkelt, og forvente at det skal gjøre noe med kåtheten til vedkommende. Dessuten, dersom du finner en østerselsker vil effektene av selve østersen være små.

Tolkien som afrodisiakum

Så, hva er det som både alltid virker og som virker bedre?

Min eks var en av de som spanderte mange netter i telt utenfor Colosseum kino i Oslo, kledt som en hobbit for å få premiere-billetter til Ringenes herre. Etter at vi hadde vært sammen noen måneder ga jeg henne boksen med filmene og fortalte at jeg ønsket å vite mer om dette som en gang var en så stor del av hennes liv. Selv om hennes Tolkien-periode var et tilbakelagt stadium ble hun strålende glad.

Det var selvfølgelig ikke Tolkien som gjorde at vi kom et trinn nærmere hverandre, men hun følte at jeg hadde lyttet og vært oppmerksom på hva hun hadde fortalt meg tidligere, at jeg var interessert i henne og at jeg gjorde noe handlingskraftig for hennes skyld.

Østers igjen

Jeg har lest at det som skal gjøre østers til et afrodisiakum er at de kan assosieres til et kvinnelig kjønnsorgan, og at det er noe med å slurpe dem i seg som kan vekke tanker på ting voksne mennesker gjør seksuelt sammen. Men jeg tenker at nettopp dette har minimale effekter på kjønnsdriften. Likevel, hvis du er sammen med en østerselsker eller prøver å flørte med en kan østers ha stor effekt. Byr du på dem viser du at du har vært oppmerksom og at du ønsker å ta godt vare på din partners behov og ønsker. Og for en slik partner kan det godt være at østers vekker de tidligere nevnte assosiasjonene.

Alt som afrodisiakum

Dermed kan jo stort sett alt være et afrodisiakum. Tolkien var et for min eks. For andre kan det være en morgenkåpe, å trekke sokkene av partneren på en spesiell måte, sardiner på boks eller hva som helst. Men det vil være unikt for din partner, og kanskje jeg til og med kan si at det vil være unikt for dere to sammen.

Dermed aner jeg ikke hvordan deres afrodisiakum vil se ut. Alle er unike. Alle relasjoner har sin spesielle måte å feire at de små tingene spiller en stor rolle i våre liv.

Hva nå?

Ønsker du å finne ut av og gi din partner et unikt afrodisiakum? Kan du tenke etter allerede nå og finne ut av noe din partner har uttrykket at hen ønsker? Hvis ikke er det bare å begynne å lytte. Og kanskje du må fiske litt også. Det er uansett verd det, og jeg lover at du vil få minst like mye ut av gleden å gi som din partner får ut av å ta imot.

Tør du å fortelle her hva du skal gjøre for din partner? Lykke til!

Likte du artikkelen?

Nyhetsbrevet minner deg om artikler. Du får også en sjelden oppdatering om kurs og opplevelser.

Magnus Andersson

Magnus Andersson

Jeg er gestaltterapeut, og mine store terapeutiske interesser er for par og sex. Parinteressen kommer sikkert fra tangoundervisningen (www.tangotango.no). Ellers har jeg doktorgrad, ledererfaring, er såkalt Primal Health Coach, har en pilates-utdanning, jeg underviser meditasjon, skriver musikkritikk ukentlig for Klassekampens Musikkmagasinet, og jeg bruker de fleste sparepengene på gode matopplevelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *