parterapi i oslo, logo, med aktiviteter og kurs

Dans tango med din partner

Å danse sammen med partneren din, særlig tango, er en måte å komme nært sammen og å bli kjent på en ny måte. Bli med på kurs eller privatundervisning.
par danser tango i oslo

Ved siden av å være terapeut jobber jeg som tangolærer. Vi har ofte par som kommer på helgekurs hos meg og min partner, og jeg har par som kommer i privatundervisning til meg. Å danse sammen er en fabelaktig måte å bli bedre kjent med hverandre, og dere kan selvfølgelig velge å danse noe annet enn tango sammen.

Men, grunnen til at jeg driver nettopp med tango er fordi det er så spennende fra et relasjonsperspektiv. Tango krever at vi gir oss hen i nærhet til partneren vår. Helt fra våre første trinn må vi jobbe på å lytte på hverandre, på å være nærværende for hverandre, bygge trygghet og å gi og ta initiativ. Dessuten pleier de fleste å gå inn i egne prosesser som er relevante for dere som par. Noe handler om prestasjonsangst. Annet kan handle om hvordan dere tar vare på hverandre, om å holde hverandre, gi hverandre tilbakemeldinger og ikke minst handler det om hvordan vi støtter hverandre.

Privatundervisning

I privatundervisningen kan vi legge all tid og oppmerksomhet direkte på dere. Mange føler at de går ut av komfortsonen når de skal lære tango, og i så fall er det jo en klar fordel å komme til privatundervisning. Om dere kommer til undervisning hos meg, som også er terapeut, kan vi la samtalen deres bli del av tiden vår sammen – om dere ønsker det. Vi kan faktisk gå så langt som til å bruke tango i rent terapeutisk øyemed (les mer om det her: https://www.gestaltterapeutoslo.no/parterapi/tango/).

Men privatundervisningen er også begrenset. Vi har stort sett bare en time hver gang (dere kan selvfølgelig velge å ta mer undervisning), og det tar en god del tid for å lære tango.

Helgekurs

Helgekursets mest åpenbare fordel er at våre kurs er åtte timer lange. I løpet av åtte timer blir du kanskje ikke en mesterlig danser, men du lærer grunnene og kan danse enkelt sosialt. Dessuten får du muligheten til å danse med andre, og tango er en sosial dans som vi kommuniserer med mange forskjellige mennesker. Hos oss er det imidlertid slik at man kan velge å ikke bytte partner. Mange par som kommer på tangokurs gjør det for å fordype sin relasjon og å være sammen, og de ønsker ikke å danse med andre. Andre liker å være sammen med partneren sin i en sosial setting, og man lærer mer om dansen gjennom å bytte partner. Det er dessuten mye annet spennende psykologisk som skjer når man danser med forskjellige partnere, så det er sannelig ikke så dumt å gå på helgekurs. Men dere må selvfølgelig bestemme hva som passer best for dere.

Komfortsone

Skal du overraske partneren med et dansekurs eller en privattime syns jeg at du skal fiske litt først for å prøve å finne ut av om partner har lyst til det eller ikke. Bare tanken på å danse kan trigge mange tanker og følelser. Kommer du til oss, uansett om det er for privatundervisning eller helgekurs i gruppe, så gjør vi alt vi kan for å gjøre det så trygt som mulig for dere.

Jeg har undervist tango i mer enn ti år, og jeg elsker å se hvordan par er sammen med hverandre i dansen. Dere trenger ikke å bli gode på å danse for å få en nær og vakker opplevelse. Det handler mer om hvordan dere relaterer til tango. Jeg håper å se deg danse!

Likte du artikkelen?

Nyhetsbrevet minner deg om artikler. Du får også en sjelden oppdatering om kurs og opplevelser.

Magnus Andersson

Magnus Andersson

Jeg er gestaltterapeut, og mine store terapeutiske interesser er for par og sex. Parinteressen kommer sikkert fra tangoundervisningen (www.tangotango.no). Ellers har jeg doktorgrad, ledererfaring, er såkalt Primal Health Coach, har en pilates-utdanning, jeg underviser meditasjon, skriver musikkritikk ukentlig for Klassekampens Musikkmagasinet, og jeg bruker de fleste sparepengene på gode matopplevelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *